Presto-Pilot Kft. Bio termékek
Bio termékek forgalmazása E-mail

(06 1) 205-3024 Tel

(06 1) 208-1294 Fax

Profil

MagyarulEnglishDeutsch
Új termékek
Zöldség és gyümölcsmosó...

Moroccan Glow Színmegörző...

"Olivia" Poralapú lehúzható...

Szaktanácsadás / ötletek

Amit a védjegy garantál

Amit a védjegy garantál…

Egyre több ember számára válik fontossá, hogy a kozmetikumokban, testápoló termékekben ne szerepeljenek káros anyagok. Ugyanakkor a tudatos vásárlók megtévesztéséül egyre több cég tünteti fel termékein a "natúr", "természetes", "bio"…stb. feliratokat, holott csak "mutatóban” tartalmaznak egy kis növényi olajat, kivonatot.

Van-e arra garancia, hogy tényleg természetes összetevőket tartalmazzon egy termék a kerülendő vegyi anyagok helyett? Hogyan tudunk megbizonyosodni, hogy ártalmatlanok-e a feltüntetett összetevők? Ami a természetből származik, az nem válhat ártalmassá a feldolgozás során?

Szerencsére nem kell vegyésznek tanulnunk, hogy megtudjuk, mit várhatunk egy terméktől. A kozmetikaiparban előforduló néhány ezer alapanyagot sem kell ismernünk, ha tisztában vagyunk az ellenőrző szervek kritériumaival, melyek alapján védjegyüket adják egy termékhez. Mindez informál az alapelvekről, melyeket a gyártó követ, és biztosítanak azok betartatásáról. Hazánkban a BDIH és a kevésbé elterjedt, ám ugyancsak magas színvonalú EcoControl által ellenőrzött termékekkel találkozhatunk leggyakrabban. A német BDIH szövetség a vezető natúrkozmetikum gyártókkal fejlesztette ki irányelveit, megkülönböztetve magukat a gyenge minőségű, mégis megtévesztő feliratokat viselő kozmetikumoktól. Az EcoControl egy független, szervezet, amely a natúrkozmetikumokat gyártó cégek alapelveinek betartását ellenőrzi, minőségbiztosítási feladatokat lát el.

Ha e két védjegy valamelyike megtalálható a választott terméken, akkor biztosak lehetünk benne, hogy valóban jó minőségű natúrkozmetikumot tartunk a kezünkben.

Lássuk, miről biztosítanak minket, vásárlókat ezek a védjegyek:

A termékek nyersanyagai lehetőség szerint bio gazdaságokból, vagy bizonyított vadgyűjtésekből származnak. Ez az összetevők listájánál pontosan fel van tüntetve. A bio és biodinamikus kertészetek támogatása hozzájárul a planéta megóvásához. Nem lebomló, ill. kérdéses alapanyagok nem használhatóak.

A készítmények kíméletes, lehetőség szerint minél kevesebb lépésből álló feldolgozási eljárás eredményeként kerülnek a vásárlókhoz, megőrizve az alapanyagok jótékony hatását.

Ezen a színvonalon nem hanyagolható el az ember természettel szembeni felelőssége, így a gyártási folyamatok és a termékek ökológiai hatása összhangban kell álljon a természettel. A megújuló és biológiailag lebomló anyagok előnybe részesítendőek, mivel azok környezeti hatása lényegesen kisebb. A gyártási eljárás fejlesztése, a minél inkább környezetbarát megoldások megtalálása folyamatos törekvés. A takarékos csomagolóanyag-felhasználás ugyancsak elvárt.

Az állatokon való tesztelés nem engedélyezett. Halott állatokból származó összetevők használata is tilos. Pl.: állati zsírok, kollagén (Egyes dekor termékek előállítása azonban lehetetlen kosenil (bíbortetűből származó színező) vagy szerves-szintetikus színezők nélkül. Ebben az esetben kompromisszumot kell kötni az említett anyagok valamelyikével.)

A szervetlen sók és ásványi anyagok felhasználása néhány ártalmas fajta kivételével engedélyezett. Korlátozott számú emulgálószer és tenzid engedélyezett. A korlátozás kritériuma, hogy természetes anyagból: zsírokból, viaszokból, fehérjékből, vagy szacharidokból legyenek előállítva. Formaldehid nem használható. Csak a természetes tartósítószerek engedélyezettek. Egyes természetazonos tartósítószerek is előfordulhatnak, ezeket azonban mindenképpen fel kell tüntetni.

Amit még érdemes tudni:

BDIH: Tilos a génmanipulált alapanyagok használata, és a radioaktív besugárzás.
EcoControl: Sokrétű bőrgyógyászati tesztsorozaton vizsgáztatja a termékeket. Vizsgálják a bőrkompatibilitást, a hatékonyságot. A teszteket kizárólag önkénteseken végzik.

Belépés
Termék kereső
Copyright ©2020 Presto-Pilot Kft. Fel Presto Csoport Üzletszabályzat Áruátvételi szabályzat