Presto-Pilot Kft. Bio termékek
Bio termékek forgalmazása E-mail

(06 1) 205-3024 Tel

(06 1) 208-1294 Fax

Profil

MagyarulEnglishDeutsch
Új termékek
Selyemfény Sampon bio Naranccsal...

BB krém Nr.01 •30ml

Folyékony szappan eukaliptusz...

Szaktanácsadás / ötletek


Fessen hajat a természettel!


A szépség megítélése a kortól, a társadalomtól és az egyéni ízléstől függően változik. A szép haj azonban minden korban és minden kultúrában egyaránt fontos.


Az egészséges haj nemcsak a párválasztásnál kelti fel a figyelmet. Egy szemet megragadó, ápolt frizurával, akár egy állásinterjún, akár a mindennapok során pozitív üzenetet közvetítünk magunkról. Miközben minden nő erős, egészséges, ragyogó színű hajkoronára vágyik, a forgalomban levő hajfestékekről aggasztó hírek látnak napvilágot.


Nagyító alatt a kémiai hajfestékek

Az Európai Bizottság 2007-ben végzett alapos vizsgálata után, 22 (!) hajfesték összetevőt ítélt azonnali betiltásra, ami csupán a jéghegy csúcsa volt. A veszély ezzel nem hárult el, továbbra is folynak a hajfestékek káros következményeit vizsgáló kísérletek, Európában és az Egyesült Államokban egyaránt. A vegyi anyagok tisztázása terén még számos kísérletet kell végrehajtani, hogy teljesen világosan lássuk azok hatásait.

Az aggodalmat keltő vegyületek egyik csoportját a parabének alkotják, melyek a kozmetikumok eltarthatóságát biztosítják. Hosszú távú használatuk allergiás reakciót, kiütést okoz, de ösztrogénhez hasonló hormonhatásuk miatt a mellrák kiváltójaként is gyanúba keveredtek.

Az anylaminok egyik fajtája a PPD, ugyancsak a vegyi hajfestékek fontos összetevője, ez teszi tartóssá a hajszínt. Az érzékeny bőrűeknél allergiás reakciót vált ki, a kísérleti állatoknál rákot okozott.

A hidrogén-peroxid és az ammónia külön-külön ártalmatlannak bizonyulnak, de a legtöbb tartós hajfestékben együtt szerepelnek, és egyértelműen karcinogénnek (rákkeltőnek) bizonyulnak. Az egészségre ártalmas vegyi anyagok terhelik immunrendszerünket és valamennyi belső szervünket egyaránt.

A kémiai festékek a hajszálak külső hámrétegét alkotó lemezkék kinyitásával (akárcsak a toboz, ami kinyitja termőpikkelyeit), megnyitják a festékrészecskék számára az utat, így azok behatolhatnak a hajszál belső szerkezetébe. Ennek az eljárásnak a többszöri megismétlése a hajszál elleni támadásnak fogható fel, és érzékennyé teszi a hajat a samponokkal és a hajformázó termékekkel szemben. A haj szárazzá, élettelenné válik, és elveszíti a fényét, sérülések keletkeznek rajta, és töredezni kezd.A természet, mint „mesterfodrász”


A növényi hajfestékek egészen más módon színezik a hajat. Pigmentjei lazúrszerű bevonatot képeznek minden egyes hajszálon, kitöltve a hajszál hámrétegének lemezkéi közti réseket. Ezért egy-egy színezés páratlan fényt is biztosít a haj számára. A hajfestés után szinte dúsabbá válik a frizura, a pigment bevonatnak
köszönhetően, ami valóban védi és erősíti is a hajszálakat.
Hogyan válasszunk növényi hajfestéket?

Semmiképpen ne a megkapó csomagolás, vagy a jól csengő márkanév alapján döntsünk! Az elkerülni kívánt ártalmas vegyi anyagokkal ugyanis gyakran növényi hajfestékekben is találkozhatunk. Az összetevők listájára minden esetben támaszkodhatunk, keressünk olyan hajfestéket, amelyben a gyanús megnevezésű összetevők helyett egyértelműen növényi hatóanyagok szerepelnek.


Bár a Khadi növényi hajfestékek nem hatolnak be a hajszálakba, ez mégsem jelenti azt, hogy könnyedén lemosódnak róla. A színezék erős kötést alakít ki a hajszállal, amely szilárd és tartós. Ez a kivételes színező erő többek között az alapanyagok extra minőségének köszönhető. Mindez a bortermeléshez hasonlítható, ahol az alapanyag milyensége alapvetően meghatározza, hogy a bor minősége kiemelkedő, vagy gyengébb lesz-e. Az ideális időben történő aratás, az aratás utáni azonnali feldolgozás és a finom őrlési eljárás jelentősen hozzájárul a hajfestékek rendkívüli színező erejéhez.

A Khadi növényi hajfestékek semmiféle tartósítószert, ammóniát, peroxidot, hozzáadott pigmentet, színezőanyagot, vagy színfokozót nem tartalmaznak, melyek a haj minőségét gyengítenék.

A Khadi növényi hajfestékeket bátran használhatják kismamák és fiatalok is, mivel ártalmas hatásuk egyáltalán nincs, táplálják, hidratálják és védik a hajat. Ősz haj esetében is fedést biztosítanak. A gyönyörű természetes színek tetszés szerint keverhetők, így bárki egyéniségéhez illő, egyedi hajszínt alkothat magának.

A festett haj színe minden esetben függ a felhasználó hajának eredeti színétől, ami átsejlik a festék alól. A festés tetszés szerinti gyakorisággal ismételhető, az anyatermészet színpalettájával bátran kísérletezhetünk kedvünk szerint, anélkül, hogy negatív következményekkel kéne számolnunk.
Belépés
Termék kereső
Copyright ©2020 Presto-Pilot Kft. Fel Presto Csoport Üzletszabályzat Áruátvételi szabályzat