Presto-Pilot Kft. Bio termékek
Bio termékek forgalmazása E-mail

(06 1) 205-3024 Tel

(06 1) 208-1294 Fax

Profil

MagyarulEnglishDeutsch
Új termékek
Mélytisztító testradír "Eper...

Öblítésmentes kéztisztító gél...

Szeméjpúder Nr.15 • 2,5g

Szaktanácsadás / ötletek

LOGONA-természetes hajápolás, növényi hajfestés

Semmi sem olyan vonzó, mint az egészségesen ragyogó, ápolt haj. Minden nő erre vágyik, mégis hajunk gyakran bosszúság, elégedetlenség forrása. Ezernyi varázsszert kipróbálunk, de a várva-várt eredmény többnyire elmarad. És közben riasztó statisztikák kerülnek napvilágra. A hajfestékek könnyen fölszívódnak és a szervezetbe jutnak a fejbőrön át. Így fordult elő például az a furcsa eset Németországban, hogy egy hölgy vizelete a hajfestés után kis időre feketére változott. Azok a nők, akik 24 éven át, vagy annál hosszabb ideig festik a hajukat, nagyobb arányban betegszenek meg a nyirokcsomókat érintő rákos megbetegedésben, non-Hodgkin lymphomában, mint azok, akik tartózkodnak hajuk színezésétől (American Journal of Epidemology).

Néhány évtizede még szappannal mostak hajat az emberek, és elégedettek voltak az eredménnyel. Ma a fürdőszobákban hajsamponok, hajfestékek, hajfixálók, hajzselék, hullámosítók sorakoznak, amelyeket kritikátlanul a fejünkre kenünk. Immunrendszerünk képtelen mit kezdeni a korábban sosem létezett vegyületek tízezreivel, ráadásul számtalan, korábban ártalmatlannak hitt anyagról derült ki, hogy hosszú távon egészségkárosító hatása van.

Természetes hajápolás:

A nők évszázadokon keresztül nagyon szép, egészséges hajat viseltek, ehhez pedig nem volt szükségük csodaszerekre, csak a természet kincseire. Növényi szubsztanciákból évezredek óta készítettek ápoló balzsamokat, illatos vizeket, hogy a hajkorona szépségét, életerejét megőrizzék. A legrégebbi hajfesték a henna, amely nemcsak festék, de hajápoló szer is. Az erős vörös festéket adó növényre sokan esküsznek, mivel a kémiai alapú festékekkel szemben nem roncsolja a hajszál szerkezetét, beburkolja és fényessé, dússá varázsolja a hajkoronát. Nem kell tehát lemondanunk hajunk szépítéséről, színezéséről, forduljunk ismét a természethez a megoldásért!

Házi praktikák:

Bármilyen hajtípussal rendelkezünk, a természet patikája mindig rendelkezésünkre áll. A különböző gyógynövények és illóolajok más-más problémára nyújtanak megoldást. Kamilla: szőkíti a hajat, fertőtleníti és nyugtatja a fejbőrt. Citromlé: két-három kiskanál citromlé fél decilitervízben elkeverve segít a zsíros fejbőr faggyútermelésének csökkentésében. Teafaolaj: a mindig használt hajbalzsamba kevert néhány csepp olaj segít, hogy a haj kevésbé zsírosodjon. Zsályalevél: a zsályalevélből készített főzet barnítja a hajat. Kókuszolaj: segít a töredezett hajvégeken. A tojás, méz, banán, avokádó, kamilla, sör, jojoba olaj, olíva olaj, uborka, almaecet, citromlé, hársfavirágtea, stb mind-mind hatékonyan használható. Íme egy egyszerű házi praktika: sör és tojás - töredezett, gyenge hajra. Pakolásként 2 dl sört keverjünk össze 1 tojássárgájával. Masszírozzuk hajunkba, majd 5 perc múlva öblítsük le. A sör táplál és tartást ad a hajnak, a tojás táplálja, és fényessé teszi a hajszálakat valamint segít korpa ellen is.

Bio növényi hajápoló és hajszínező termékek használata: Használjunk bio samponokat és növényi hajfestékeket. Biotermesztésből származó, vegyszermentes összetevőik révén igényesen, ugyanakkor kíméletesen tisztítják és ápolják haját, megőrizve természetes szépségét. Segítenek a haj és fejbőr természetes egyensúlyá¬nak helyreállításában. A növényi hajfestékek másképpen színeznek: csak a haj külső pikkelyrétegébe hatolnak be. A végleges színtónus a kiindulási hajszín és a színezett árnyalat közötti összjátékból alakul ki. A növényi hajfestékek alapanyaga bio termesztésű henna, valamint - a különböző színárnyalatok eléréséhez- füvek, gyümölcsök, kérgek főzetei. Csak természetesen, tiszta anyagokkal – így lehet ünnepi, s egyben hétköznapi hajkoronánk újra ragyogó, színpompás és egészséges!

Belépés
Termék kereső
Copyright ©2020 Presto-Pilot Kft. Fel Presto Csoport Üzletszabályzat Áruátvételi szabályzat