Presto-Pilot Kft. Bio termékek
Bio termékek forgalmazása E-mail

(06 1) 205-3024 Tel

(06 1) 208-1294 Fax

Profil

MagyarulEnglishDeutsch
Új termékek
Skin Super Good Természetes krémes...

Zöldség és gyümölcsmosó...

Ultra Protection Kézmosó szappan...

Szaktanácsadás / ötletek

Tippek, érdekességek

A gabonakonyha aranyszabályai

A gabona megvásárlásakor fő szempont az legyen, hogy lehetőleg ellenőrzött ökológiai termelésből származzon. Ügyelni kell a gabonafélék frissességére. Főzés előtt kóstoljuk meg, szagoljuk meg a nyersanyagokat - az avasodás keserű ízzel és jellegzetes, kellemetlen szaggal jár. Csak étkezésre alkalmas szemes gabonát használjunk. Főzés előtt érdemes kiteríteni, átválogatni. Napi étkezésünkben legalább 15-20 dkg gabonaféleség szerepeljen. A naponként változtatott gabonatáplálék fedezi szervezetünk ásványi só- és tápanyagigényét.

 

Gabonacsíráztatás

A gabonafélék tápanyagban gazdagok, ízletesen, változatosan elkészíthetők, laktatók és egészségesek. Ma már sokszorosan igazolt, amit őseink már jól tudták: napi táplálékunk felét nyers ételekből kell összeállítani ahhoz, hogy szervezetünk megfelelő ellátásban részesüljön a hőre érzékeny enzimekből, vitaminokból.

A nyers gabona legértékesebb állapota a csírázás időszaka. Ősidők óta nagy tisztelet övezi az életerőt hordozó gabonamagot, a csírák erejét, élettani hatását. Csíráztatásra alkalmas gabonafélék: búza, árpa, rozs, zab, rizs, kukorica, köles és a hajdina. Csíráztatásra alkalmas hüvelyesek: lencse, bab, csicseriborsó, borsó és a szója.

A csíráztatás módja: A magvakat jól átmossuk és egy éjszakára beáztatjuk, majd speciális csíráztató edénybe tesszük, de jó a befőttes üveg, a gyúródeszka vagy a vizes rongy is. Fontos, hogy naponta átöblítsük a magvakat, és nedves, lehetőleg meleg helyen tartsuk. Így 2-5 nap alatt rendszerint pár milliméteres csírák hajtanak ki. Az ideális csíra 4-6 mm, ekkor fogyasztható, szinte minden ételhez.

 

Belépés
Termék kereső
Copyright ©2020 Presto-Pilot Kft. Fel Presto Csoport Üzletszabályzat Áruátvételi szabályzat